Marc Cambier wordt nieuwe coach BBC Wervik One

Marc Cambier. (Foto EF)
Redactie KW

Derdeprovincialer BBC Wervik One heeft een nieuwe coach gevonden. De nieuwe trainer wordt Marc Cambier, de afgelopen twee seizoenen nog actief bij VK Iebac Ieper Two.

De 48-jarige coach is van Ieper afkomstig en is woonachtig in Poperinge. “Ik had voor mezelf al een tijdlang uitgemaakt om na dit seizoen afscheid te nemen van Iebac Ieper. De redenen hiervan zijn persoonlijk, maar ik heb absoluut geen klachten over Iebac Ieper. Het waren twee mooie seizoenen en ik mocht werken met een goede groep. Maar voor mezelf was het tijd voor iets anders. Er was interesse van een aantal clubs, maar ik legde voorstellen van Zwevezele en Melco Ieper naast me neer”, vertelt de nieuwbakken Wervikse oefenmeester.

De nieuwe coach heeft er zin in. “BBC Wervik is een familiale club. Het is een club die een zekere warmte uitstraalt. Bovendien beschikt het over een fanatiek publiek, dat zorgt voor een heuse thuisreputatie. In De Pionier worden tegenstanders vaak geïntimideerd door dit publiek. Ikzelf maakte dit als tegenstander ook meermaals mee.”

Sterke verdediging

Marc heeft zijn eigen visie over basketbal. “Ikzelf start het spelletje van van achteren uit. Ik wil spelen vanuit een sterke verdediging. We hebben een jonge ploeg en vanuit de defensieve rebound zullen we proberen een hoog tempo op te leggen en zoveel mogelijk te lopen. Er is ook heel wat gestalte aanwezig in de ploeg. Ook dat zal ik proberen zo goed als mogelijk uit te spelen. Ik kijk er alleszins naar uit”, besluit Marc. (BWL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier