Limburg United doorbreekt zegereeks Oostende

Hans Vanwijn passeert Kyle Gibson. © BELGA

Volledig verdiend behaalde Limburg United de 67-79-overwinning tegen een soms slap spelend Oostende. Een hoofdrol was ook weggelegd voor de scheidsrechters, coach van Oostende Dario Gjergja werd uitgesloten.

Twee bommen van Archie uit verschillende hoeken stuurden Oostende in de beginfase naar 6-2. De Limburgers waren echter veel efficiënter van achter de driepuntlijn: 7 op 11 in de eerste helft, 10 op 21 in de volledige match.

Het eerste kwart eindigde op 27-27. Love tekende de eerste korf van het tweede kwart aan en dwong Oostende tot een nieuwe achtervolging, die alleen bij 59-58 even onderbroken werd.

Een technische fout van ref Van Hoye aan Katic, nauwelijks vijftien seconden later gevolgd door een technische fout van ref Jacobs aan coach Gjergja kleurden de start van het derde kwart. Hulls benutte twee keer de vrijworp: 41-52.

Vroeg in het vierde kwart bracht Boukichou na een fout van Desiron Oostende opnieuw aan de leiding: 59-58. Maar de Zeekapiteins konden het matchritme niet behouden en gingen via 59-65 en 63-72 kopje onder.

In de slotminuut gaf ref Vanhoye een tweede technische fout en dus de uitsluiting aan coach Gjergja. De eerste nederlaag van Oostende na een reeks van vijftien competitiezeges op rij is een feit.