Leider BM Waregem legt Gistel Oostende over de knie

Brecht Guillemyn in actie. © ELD

Bent Merkschoenen Waregem blijft ook na vijf speeldagen ongeslagen in Top Division Men 1. In het West-Vlaamse duel tegen KB Gistel Oostende werd het 90-80.

Waregem begon het best aan de partij, 11-5. Gistel bleef vooral via Simon Buysse in het spoor na 10 minuten, 22-18. In deel twee begon BM het best en kreeg een maximale bonus van 11 punten via Bart Samaey (33-22). Lang bleef die voorsprong echter niet staan. Sam Huurman bracht de kustjongens terug tot op 4 punten met nog 1 minuut op de klok. Guillemyn en Steinbach stelden toch nog orde op zaken net voor de rust, 43-34.

Na de koffie was het opnieuw Waregem die het best uit de startblokken schoot. Onder impuls van Brecht Guillemyn stond het 64-50 met nog twee minuten te gaan in de derde periode. Een slotoffensief van de bezoekers leverde uiteindelijk niets meer op. Verdiende overwinning voor de Zuid-West Vlamingen uit Waregem die ongeslagen blijven. Gistel Oostende blijft achter met één op vier en verliest zo de aansluiting met de middenmoot.