Landelijke U21 K-BTK wipt nationale U21 Falco Gent in Vlaamse beker

De U21 van K-BTK met v.l.n.r. Gerben Dewinter, Thomas Vanfleteren, coach Bert Wyseur, Tibo Spruytte, Jules Ryon, Thomas Witdouck, Lars Wastyn, Ewout Samyn, Pallieter Bevernage en Jarit Fermaut. © GF
Redactie KW

In de achtste finales van de beker van Vlaanderen ontving de U21 van K-Basketteam Kortrijk de nationale juniores van Falco Gent. Tegen alle verwachtingen in won de thuisploeg met indrukwekkende 61-47-cijfers. Of hoe David reus Goliath klopte.

Falco, dat bij de nationale juniors met 7 op 10 alleen het ongeslagen BC Oostende voor zich moet dulden, heeft elk jaar de ambitie om de finale te spelen. “Voor de match achtten we onszelf kansloos“, vertelt kapitein Lars Wastyn. “Hun coach was ons de week voordien komen scouten en tijdens de opwarming waren ze indrukwekkend. Ons doel was om te vechten voor elke bal, de intensiteit hoog te houden en op basis van wilskracht het Falco moeilijk te maken. Dat was ook wat onze coach benadrukte. Bovendien werken we op training wekelijks enorm hard met de ploeg en deze stuntzege is het bewijs van ons goede werk samen.”

Voor ons was het een eer om tegen een topcoach als Pat Gevaert en een ploeg met toptalent Bratanovic te mogen spelen“, pikt coach Bert Wyseur in. “Falco was compleet en maakt in de competitie gemiddeld 84 punten. We verdedigden onze status van beste defense in de landelijke competitie en beperkten hen tot 47 punten, wat best wel straf is. Bovendien speelden we met amper zes juniores en drie cadetten, waarvan slechts één laatstejaarsjunior. Ik ben trots op mijn team.”

Onze kwaliteiten liggen op defensief vlak“, beaamt Menenaar Lars Wastyn. “Als ploeg geloven we in die filosofie. We vormen een hecht team en het is belangrijk dat iedereen zich amuseert.” “Met jongens als Lars, Tibo, Thomas en Jarit werken we nu vier jaar samen”, glundert coach Wyseur. “Het is een beloning voor een schitterende groep jongens. Cadet Thomas Vanfleteren speelde 40 minuten en bewees voor mij de beste guard in alle Vlaamse jeugdreeksen te zijn.” (RED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier