Kyara Linskens: “Het belang van een ruim puntenverschil”

© BELGA
Redactie KW

Met 8 punten, 6 rebounds in 15 minuten maakte center Kyara Linskens een heel goede invalbeurt in de interland van de Belgian Cats tegen Duitsland.

“Aanvankelijk was het een redelijk moeilijke match”, vertelt de center uit Bredene. “We geraakten niet gemakkelijk op gang. In defensie lieten we enkele steken vallen. Uiteindelijk hebben we toch een kloof uitgebouwd door het goede samenspel. In deze interland hebben we opnieuw bewezen hoe goed we aan mekaar hangen. We geven mekaar mooie passes en we zijn altijd vrij in de bucket om te scoren.”

Strijd met Tsjechië

Na de ruime zeges tegen Zwitserland en Duitsland moeten de Belgian Cats wellicht tegen Tsjechië knokken om de eerste plaats. “Tegen Tsjechië, een heel moeilijke tegenstander in onze poule, zullen we nog veel scherper moeten zijn dan in deze twee matchen. Het is wel goed dat we ons in deze twee interlands al konden voorbereiden. Ook het ruime puntenverschil in beide wedstrijden is belangrijk.”

Linskens speelt bij de Tsjechische vice-competitieleider Nymburk. “Maar ik ken de nationale ploeg van Tsjechië niet. Alle internationals spelen in het buitenland”, besluit Kyara Linskens die hoopt zich met Nymburk ook voor de volgende ronde van de Eurocup te kunnen plaatsen. “In eigen land hopen we leider Praag eens te verslaan.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier