Kris Wuyts is de nieuwe trainer van KBOB

KBOB heeft met de Limburger Kris Wuyts een nieuwe coach gevonden. De ex-assistent-coach van Jeugd Gentson moet de kustploeg in Top Division One houden. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Kris Wuyts volgt Henk Rondelez op bij KB Oostende Bredene One. De 34-jarige Limburger begint aan zijn eerste avontuur als headcoach in de hoogste klasse van het damesbasketbal.

“Vandaag kwam KBOB tot een overeenkomst met Kris Wuyts“, stelt bestuurslid Eddy Hendryckx. “Hij vervulde tot op heden al enkele opdrachten als assistent-coach bij Jeugd Gentson in Top Division One en als coach bij landelijke seniors- en jeugdploegen.”

KB Oostende Bredene en coach Henk Rondelez beslisten vorige week in gezamenlijk overleg een einde te maken aan de samenwerking.

“Hij wil net als zijn voorganger volop de kaart van de jeugd trekken en daardoor kwamen we vrij snel tot een akkoord. Bedoeling is dat de nieuwe coach niet enkel het behoud in de hoogste reeks probeert veilig te stellen, maar ook op langere termijn werkzaam blijft in de club.”

“De in Oostkamp wonende Kris Wuyts zal vandaag al meteen de eerste training leiden. Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd onder zijn leiding op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Liège Panthers.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier