Kortrijk straks weer Mekka voor jonge basketters

Redactie KW

Op 27, 28 en 29 december zakken tal van jeugdige basketspelers uit heel Europa af naar Kortrijk en omliggende gemeenten. Voor de twaalfde keer al brengt het Coca Cola X-Mas Basket Tournament talentvolle jeugdspelers bijeen. Liefst negentien landen tekenen present, waaronder zelfs Rusland.

“Het X-Mas Tournament is het grootste basketbaltornooi in Europa. Met 1.600 spelers uit 19 landen groeit het tornooi jaar na jaar. Naast Europese ploegen komen ook andere basketgrootmachten, denk maar aan Rusland en Servië. De enige grote afwezige is de USA, maar we werken hard om ook hen te kunnen strikken voor de eerstvolgende edities”, aldus de organisatie.

Extra dit jaar is de Kidsday waarop de allerkleinsten kennis kunnen maken met de basketbalsport, alsook een G-Basket-competitie met vier deelnemende ploegen, waaronder de Kortrijkse G-ploeg. De Lange Munte zal zich bovendien opmaken voor het allereerste All-Star Game. Er worden zo’n 10.000 kijklustigen verwacht voor de driedaagse. Voor wie er niet kan bijzijn, zullen alle topwedstrijden kunnen worden bekeken via een livestream.

Het internationale baskettornooi is een mooie manier om Kortrijk eens te meer in de kijker te zetten in het licht van Kortrijk als European City of Sports 2018. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier