Knokke One gooit roet in het eten van Sijsele Two

Met nog drie wedstrijden voor de boeg trok Sijsele Two naar de tweede in tweede provinciale B. Bestemming was Knokke One, dat dit seizoen nog geen steken had laten vallen thuis in de Stormmeeuw. Coach Huyghebaert was verwittigd: bij winst mocht Sijsele de flessen ontkurken en was de titel binnen.

Maar het verliep helemaal anders dan verwacht voor de Sijselenaren. Het was Knokke dat het best uit de startblokken schoot. Via 7-1 na vier minuten en 12-8, voornamelijk uit vrijworpen voor Sijsele floot de scheidsrechter af na 10 minuten met 20-10. Enkel in het tweede quarter kon Sijsele heel even aanklampen tot 29-24. Na twee time-outs van Knokke werd de rust bereikt met 37-23.

De tweede helft van Sijsele was erbarmelijk. Niets lukte onder de korf en tot overmaat van ramp werden Verborgt en Strijbol uitgesloten met vijf fouten. Met nog 10 minuten voor de boeg stond het 53-41. Deze kloof kregen de bezoekers niet meer gedicht en ze gingen met de billen bloot. Knokke doet hiermee een uitstekende zaak in het klassement en kan zelfs bij een nieuwe uitschuiver van leider Sijsele nog de titel op zak steken. Einduitslag 65-53.