Klasbak Jean Salumu tekent vijfjarencontract bij BC Telenet Oostende

20/06/17 om 07:38 - Bijgewerkt om 07:36

Heerlijk nieuws voor de supporters van landskampioen BC Telenet Oostende: Jean Salumu, één van de motoren van het team, blijft nog vijf jaar aan zee!

Klasbak Jean Salumu tekent vijfjarencontract bij BC Telenet Oostende

© BELGA

Belgian Lion Jean Salumu (26), die de vijf voorbije seizoenen steeds de double (landstitel en beker van België) bij BC Telenet Oostende behaald heeft, tekende een contract van vijf seizoenen bij de kustploeg. De vleugelspeler drukte eerder zijn wens uit om in de Spaanse competitie bij een subtopper als Bilbao, Gran Canaria of Tenerife aan de slag te gaan. De diverse blessures zoals een neusbeenbreuk en een drievoudige oogkasbreuk die Salumu dit seizoen opliep, zijn echter geen ideale voedingsbodem voor een transfer naar het buitenland. Het voorstel van vijf seizoenen dat Oostende hem onlangs deed, overtuigde hem snel. Salumu krijgt volgend seizoen een grotere verantwoordelijkheid.

Blessurenlast is de hoofdoorzaak waardoor het voorbije seizoen van Jean Salumu minder goed verlopen is dan dit van vorig jaar. Telkens wanneer hij het goede ritme beet had, werd hij teruggeslagen door een ongeval. Hij liep eerst een neusbreuk op en later ook een drievoudige oogkasbreuk. Pijn aan de voet stoorde hem half maart, lage rugpijn hield hem in het eerste deel van de playoffs langs de zijlijn. Salumu blijft een Belgische klasbak die zowel verdedigend als aanvallend hoge toppen scheert.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!