Kim Mestdagh: “Deze groep heeft zoveel karakter”

Kim Mestdagh en Emma Meesseman vieren de overwinning tegen Letland. © BELGA
Redactie KW

De Belgian Cats wonnen maandag op het EK basketbal in Praag ook hun derde groepswedstrijd. In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden gingen de Belgian Cats niet de hele wedstrijd aan de leiding.

In het derde kwart keken ze zelf tegen een grote achterstand aan. Kim Mestdagh (24) onthoudt vooral de mentale sterkte die de Cats maandag toonden. “We hebben het inderdaad lastig gehad. Maar zo achterstaan en dan nog winnen, wil zeggen dat we veel karakter hebben. Winnen van Rusland en Letland en naar de kwartfinales gaan, dat is historisch. Nu moeten we doorgaan. Ik wil naar het wereldkampioenschap.” Als de Cats in de top vijf eindigen, en als Spanje daar toe behoort volstaat ook top zes, mogen ze naar het WK in Spanje in 2018.

Ook de 22-jarige Antonia Delaere reageerde bijzonder tevreden. “Dit was een ander scenario, want we moesten terugkeren. Het is niet slecht, want dit levert ons veel ervaring op. We zijn jong en dan is het fantastisch om dit mee te maken. We gaan nu genieten en dan hebben we twee rustdagen om ons op de kwartfinale voor te bereiden. “, vertelde ze meteen na de wedstrijd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier