Khalid Boukichou vindt onderdak bij Franse landskampioen Chalon

Khalid Boukichou trekt naar Chalon. © VDB
Redactie KW

Pierre-Antoine Gillet en Khalid Boukichou verdedigden vorig seizoen nog de kleuren van Oostende in de halve finale van de FIBA Europe Cup tegen Chalon-sur-Saône. Nu zijn beiden actief bij de Bourgondiërs.

Center Khalid Boukichou (25), die na zes seizoenen BC Oostende verlaten heeft, tekende zopas een overeenkomst bij de Franse landskampioen Chalon-sur-Saône. Boukichou vierde zesmaal op rij de landstitel met Oostende. Vorig seizoen was hij goed voor gemiddeld 9,4 punten en 4,1 rebounds. Woensdag zou Boukichou debuteren in de Champions League tegen het Duitse MHP Riesen.

Op het einde van de seizoensvoorbereiding belandde Boukichou bij Pau-Orthez waar hij de geblesseerde Vitalis Chikoko verving. In vijf wedstrijden haalde hij 9,4 punten en 2,4 rebounds als gemiddelden.

Bij Chalon-sur-Saône speelt sinds de seizoensvoorbereiding nog een andere gewezen Oostendenaar, Pierre-Antoine Gillet. In de Franse eerste nationale is met Quentin Srron bij Gravelines nog een derde gewezen speler van Oostende aan de slag.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier