Khalid Boukichou is uitblinker in carnavalmatch Aalstar – BC Oostende

Khalid Boukichou, die bij 61-85 voor de maximale kloof zorgde,was de uitblinker bij de Oostendenaars. © BELGA

BC Oostende heeft ook de carnavalsmatch in het Forum van Aalst gewonnen. Djordjevic en co haalden het met 71-89 van de Ajuinen.

Serron (driepunter) en Gibson (lay-up) opende deze wedstrijd: 0-5. Na acht minuten overschreed Gillet met een bom al de tienpuntengrens: 11-22. Al in het initiële kwart (15-27) nam Oostende ruime afstand van Okapi. Aan de rust was de kloof gegroeid tot 30-45. In de drie laatste minuten van het tweede kwart hadden Katic en Gillet van 29-38 naar 30-45 gesprint. Bij het halfuur (53-71) lag de match dan ook in zijn definitieve plooi. In de 31ste minuut zette Boukichou met vijf punten op rij bij 53-76 een verschil van 23 eenheden op het bord.

Khalid Boukichou, die bij 61-85 voor de maximale kloof zorgde,was de uitblinker bij de Oostendenaars. Hij scoorde 19 punten (8 op 8 tweepunters, 3 op 4 vrijworpen) en haalde 7 rebounds neer. Ook deelde hij drie assists uit. Ook Jean Salumu zette een knappe prestatie neer met 12 punten (2 op 3 tweepunters, 1 op 1 bommen en 5 op 5 vrijworpen), 2 rebounds en 2 assists. Voor het eerst sinds enige tijd kregen ook Alexander Marelja en Sam Hemeleers een invalbeurt.

Oostende blijft uiteraard met ruime voorsprong de rangschikking in de Scooore!league aanvoeren.