KBOB wint West-Vlaamse basketbalbeker bij vrouwen

(Foto BV)
Redactie KW

In de finale in Zwevezele heeft KB D-Glas Oostende Bredene de West-Vlaamse basketbalbeker bij de vrouwen gewonnen. Het versloeg in de finale Moorsele (65-81).

De voorgift van vijf punten werd onder impuls van Grymonprez door KBOB heel snel weggewerkt tot 8-9. Een kleine terugkeer van Moorsele zorgde even voor 14-9, maar het was KBOB dat dankzij Fransen en Delrue naar 20-27 ging op het einde van het eerste quarter. Moorsele wou wel aandringen en bracht bij momenten heel mooi basketbal, al trapte het daarbij duidelijk op de adem, het gevolg ook van de zware halve finale daags ervoor. Bij KBOB bleven de beentjes wel mee willen en vanuit een press werd er vlot afgewerkt op de fastbreak. Toen ook enkele rake shots vanop afstand in de setplay binnenvlogen, was Moorsele eraan voor de moeite, een twintiger verschil al bij de rust (28-48).

Na de pauze liep KBOB eventjes verder uit, maar Moorsele bleef strijdvaardig en maakte deze finale mee tot een aangenaam kijkstuk. In de slotminuten milderde het zelfs nog. Zo zetten beide ploegen elk op hun beurt een heel mooi punt achter dit seizoen. Voor KBOB was het de derde bekerwinst op een rij, de eerste onder coach Henk Rondelez.

(BV-foto BV/VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier