KBOB wint tweede wedstrijd van het seizoen

Sasja Fransen was de uitblinker bij KBOB met 26 punten. © VDB

KB Oostende Bredene won zijn tweede wedstrijd van het seizoen tegen DBC Houthalen met 75-71.

Houthalen opende zowaar met 0-14, alvorens Delrue een eerste Bredense korf lukte. Toch kon KBOB milderen tot 11-19 op het einde van het eerste quarter. Ook in het tweede kwart bleef de voorsprong van de bezoekers op het bord staan. Via 19-26 ging het naar 23-35 bij de rust.

KBOB begon direct met een spurtje tot 27-35, maar Houthalen reageerde terug (27-43). Fransen en Bollenberg inspireerden een mooie rush naar 43-46 op het einde van het derde quarter. In het slotquarter kwam KBOB direct 49-49 gelijk. Houthalen hield de voorsprong, pas bij 57-56 met een driepunter van Delrue kwam de thuisploeg voor het eerst voorop. Een nieuwe bom van Fransen zorgde voor 64-62, Maes stelde gelijk, Grymonprez lukte de buzzerbeater niet.

In de verlenging ging het van 66-64 meteen naar 66-69, maar Grymonprez met de score, gevolgd door een driepunter van Fransen zetten 71-69 op het bord. Grymonprez liet vier vrijworpen op een rij liggen, maar gooide een twee op twee voor 75-71, goed voor de tweede zege van KBOB dit seizoen.