KBOB wint tweede play-downpartij

Lisa Grymonprez trok haar team met enkele driepunters mee over de streep. © VDB

KB Oostende Bredene heeft de tweede wedstrijd van de playdowns gewonnen. Het klopte Houthalen met 66-61.

Sasja Fransen opende het eerste quarter met een driepunter en zette zo meteen de toon voor de thuisploeg. Burgos zorgde voor 12-5 en Rondinelli tekende met een driepunter voor 19-9. Houthalen kon echter milderen voor het einde van het eerste kwart (20-15).

Halfweg het tweede kwart zette Burgos 27-21 op het scorebord. De thuisploeg scoorde echter niet meer en de bezoekers kwamen langszij op slag van rust (27-27).

Tot 38-32 konden de bezoekers nog volgen. Met een nieuwe tempoversnelling met driepunters van Rondinelli en Grymonprez liep KBOB tot 52-40 op het einde van het derde quarter uit.

De thuisploeg controleerde de voorsprong in het eerste deel van het vierde quarter. Bij 56-48 leek Houthalen terug aan te dringen, maar een bom van De Cock en een korf met bonus van Grymonprez zetten 62-48 op het bord. Plots lukte er eventjes niks meer bij KBOB. Houthalen plaatste een 0-10 tussenspurt (62-58). Burgos brak de ban met een tegenscore op aangeven van Kimpe. Maes bracht Houthalen met een score en bonusvrijworp op 64-61. Houthalen moest fouten maken, Rondinelli zette de beslissende vrijworpen om.