KBOB verliest na zwakke tweede helft

Onder impuls van Rondinelli speelde KBOB een sterke eerste helft. In de tweede helft knokte Houthalen zich echter toch nog naar de zege. © VDB

KB Oostende Bredene is in Houthalen tijdens de tweede helft kopje onder gegaan. Het werd 58-50.

KBOB nam een heel goede start en liep tot 0-8 uit vooraleer Houthalen een eerste keer kon scoren. Toch kwam de thuisploeg beter en beter in de wedstrijd, zodat het op het einde van het eerste quarter 12-19 stond. Rondinelli en Van Renterghem hielden KBOB op de juiste koers. Het tweetal domineerde de partij en scoorde heel vlot. De kloof diepte nog wat verder uit (25-35).

Na de rust kwam een heel ander Houthalen op het parket. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd. KBOB scoorde haast niet meer, terwijl Houthalen vlot de weg naar doel vond en de leiding overnam (43-41). KBOB bleef op achtervolgen aangewezen tijdens het vierde quarter, al liep de kloof nooit op tot meer dan een handvol punten. Bij 52-50 ging het helemaal fout.