KBOB start opnieuw met een herenploeg

Dit was de laatste herenploeg van KBOB, seizoen 2016-2017
Redactie KW

KB Oostende Bredene brengt volgend seizoen opnieuw een herenploeg in competitie. Ex-spelers Wouter Hendryckx en Jelle Rondelez namen daartoe het initiatief. Eddy Maertens, nu nog aan de slag bij de damesploeg One van Mibac Middelkerke, wordt de coach.

Vorig jaar verdween de herenploeg van KB Oostende Bredene. “Het was eigenlijk nooit onze bedoeling geweest om de herenploeg te schrappen”, verduidelijkt bestuurslid Eddy Hendryckx. “Maar in de gegeven omstandigheden konden we helaas niet anders. Er waren te veel spelers die andere oorden opzochten, waardoor we geen mankracht genoeg hadden om nog een team op de been te brengen. We waren dan ook heel enthousiast toen de vraag voor een herenteam er opnieuw kwam.”

“De initiatiefnemer is mijn zoon Wouter Hendryckx, nu aan de slag bij Red Sharks Koekelare. Hij wordt deze zomer papa en ziet het in combinatie met zijn job waarvoor hij altijd vroeg moet opstaan, niet meer zitten om twee keer in de week naar Koekelare of zo te gaan om te trainen. Hier in Bredene kan hij gewoon om de hoek zijn favoriete sport beoefenen en dat maakt het allemaal veel gemakkelijker voor hem. Hij betrok ook Jelle Rondelez in het project. Ondertussen hebben ook Yordi Debruyne en Bert Vanhoucke al toegezegd. We zullen nog enkele spelers toevoegen, maar die dingen zijn nog niet definitief. Het team zal ook aangevuld worden met spelers van de U21-ploeg.”

“Eddy Maertens wordt de coach. Toen we hoorden dat hij vertrekt op het einde van het seizoen bij de damesploeg van Mibac Middelkerke zagen we daar een mooie opportuniteit in. Eddy Maertens kent het huis en is een trainer met ambitie, die ook zijn spelers graag op training heeft en hen wat bijbrengt. Hij is op dit moment ook jeugdtrainer bij ons. De spelers die hij in handen zal krijgen, genoten allemaal een degelijke opleiding en speelden al hoger dan in vierde provinciale. Ik denk dan ook dat we toch wel behoorlijke ambities mogen koesteren, dit team moet zeker kunnen meespelen voor de topplekjes.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier