KBOB One wint op Jeugd Gentson

Marlon Delrue was met 21 punten de absolute uitblinker bij KBOB. © BV

KB Oostende Bredene versloeg zaterdag Jeugd Gentson met 61-73, al bleef het toch spannend tot het laatste quarter.

KB Oostende Bredene One begon goed aan de partij. Via twee korven van Delrue stond het snel 0-4, maar de thuisploeg counterde meteen tot 8-4. Met een driepunter bracht Fransen KBOB weer op voorsprong (13-14), het eerste quarter ging via Heyse naar Gentson (15-14). Een korf van Fransen voor 17-22 zorgde voor een eerste kloofje, maar Ramette en Heyse reageerden meteen naar 23-22. Een bom van Bernaert en een score van Delrue zorgden voor 28-33 bij de rust.

Na de koffie tekenden Billie Massey en Delrue snel voor 29-37, Devos bracht Gentson in haar eentje terug in de wedstrijd (44-44). Becky Massey zette KBOB met het ingaan van het laatste quarter op voorsprong (44-46). Het bleef tot halverwege het vierde kwart spannend (55-56). Fransen en Becky Massey duwden door naar 55-62. Becky Massey en Grymonprez bleven kalm en scoorden vlot al hun vrijworpen, waardoor KBOB zijn eerste zege op het hoogste niveau vast heeft.