KBOB onderuit tegen Deerlijk

Duel voor de rebound tussen Xania Bollenberg (Bredene) en Celine Lemmens. © VDB

De wedstrijd van D-Glas Oostende Bredene tegen Dynamite Deerlijk eindigde zondag op 68-76.

Grymonprez bracht KBOB met twee korven bij 7-6 even op voorsprong, maar Raman gaf Deerlijk de leiding op het einde van het eerste quarter (9-12). Rondinelli hield de thuisploeg tot 19-23 op het juiste spoor, maar Poffyn en Raman orchestreerden een nieuwe tussenspurt van de bezoekers richting rust (26-38).

Na de pauze bleef Deerlijk vlot scoren en liep tot net geen twintig punten verschil uit, maar een driepunter van Schepens zorgde voor wat nieuw vuur van de thuisploeg. Fransen bracht KBOB op tien punten, Delmulle zorgde voor 44-57.

Bollenberg zorgde zowaar voor 62-69 op drie minuten van het einde. Ondanks veel missers op de vrijworplijn kwam KBOB nog op vijf punten terug, maar Bauters gooide de Bredense hoop met een driepunter aan diggelen. Voor Deerlijk is dit een belangrijke zege richting play-offs, voor KBOB komen de playdowns een stapje dichter.