KBOB eindigt reguliere competitie op laatste plaats

Coach Tom Roels. © VDB

KB Oostende Bredene verloor ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Het werd 31-66 in eigen huis tegen Luik.

KBOB speelde voor het eerst onder coach Tom Roels, die sinds deze week de trainingen leidt bij de kustploeg. Dat inspireerde echter nauwelijks tot een hoger niveau. In zeven minuten tijd speelde Luik een 0-19 bij elkaar. Aude Bernaert opende de score voor de thuisploeg met een driepunter, de enige korf die KBOB optekende in de eerste tien minuten (3-23).

Wedstrijd meteen al gespeeld en dat leidde er ook toe dat Luik de teugels wat vierde. KBOB speelde beter mee en ging met een 14-40 achterstand de rust in.

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamers en beperkte de bezoekers in de eerste vijf minuten tot amper vier puntjes. Een time-out van de Luikse coach had het nodige effect, maar KBOB speelde dit quarter goed mee (25-55). KBOB bleef goed verdedigen, maar vond zelf nauwelijks de weg naar de korf. Na de rust speelde KBOB een verdienstelijke 17-26 bij elkaar.

KBOB kan zich nu opmaken voor de playdowns met Laarne, Gentson en Houthalen. Twee ploegen achter zich houden is de bedoeling om rechtstreeks in eerste klasse te blijven.