KBGO pakt belangrijke zege tegen Brussels

KB Gistel Oostende One speelde zondagmiddag in de Koninklijke Stallingen tegen Royal IV Brussels. Het werd 71-63.

Spannend eerste quarter met twee ploegen in overdrive, waarbij Abel Baptista (foto) ervoor zorgde dat de thuisploeg de voorsprong had (24-23). Kohajda dunkte de 38-34 op het bord, met nog twee minuten te spelen voor de rust. Het slotakkoord van die eerste helft was echter voor de bezoekers met een kurkdroge 0-9 tussenspurt (38-43).

KBGO scherpte de defense aan en Brussels kwam nauwelijks nog tot scoren (54-50). In een thriller van een slotquarter forceerde Fogang met twee heerlijke assists de overwinning. KBGO klungelde nog met de inbounds, maar het shotpercentage van de bezoekers lag veel te laag om nog aanspraak te maken op de zege.

Woensdagavond trekt het team van coach Sam Rotsaert met een bonus van achttien punten op zak richting Soba Antwerpen voor de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Doet KBGO beter dan met zeventien punten verliezen, dan speelt het de finale van de Beker van Vlaanderen in het weekend van 11 en 12 maart. Tegenstander wordt normaal zo goed als zeker Gent Hawks dat hun heenwedstrijd tegen Sijsele met een ruime dertiger verschil won. Zij spelen dinsdagavond het tweede duel.