KBGO One onderuit in slotquarter

© vbao

Melco Ieper verslaat KB Gistel Oostende One met 76-59.

In nauwelijks drie minuten tijd stond het 2-11 dankzij onder andere vijf punten van Hemeleers om het eerste kwart te openen. Benoot bracht Ieper met twee vrijworpen weer op voorsprong (15-13), maar Williams counterde in zijn eentje naar de bezoekende leiding (17-19). Van 19-21 ging het met een korf van elke Ieperse speler op het terrein meteen naar 28-21. Vanthournout, een driepunter van Berquin en een vrijworp van El Mahsini luidden de terugkeer in (28-27). Weer liep Ieper weg (34-27), maar Hemeleers en Lambrecht voorkwamen erger (34-31).

Twee nederlagen in evenveel dagen

Na de koffie bombardeerde Heinle met twee bommen de bezoekende verdediging (48-36), Hemeleers en Rogiers tekenden in slechts twee dolle minuten voor de 55-53 stand op het einde van het derde quarter. Berquin zette de bordjes meteen weer gelijk (55-55), maar een bom op van Mestdagh op vier minuten van het einde was de spreekwoordelijke druppel (66-57). Ieper kreeg vleugels en mede dankzij balverliezen en gemiste shots van KBGO, kon de thuisploeg vanop de vrijworplijn de zege veiligstellen. Het slotquarter eindigde op 21-6, waarbij duidelijk werd dat de wedstrijd daags voordien in Antwerpen toch zijn tol eiste. Twee nederlagen in evenveel dagen tijd voor KBGO.