KBGO One kan weer winnen

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft het team van coach Sam Rotsaert eindelijk weer gewonnen.

Hemeleers opende met een driepunter, Berquin zorgde snel voor de 8-4, maar Van Schil zette de bezoekers al snel weer op voorsprong (8-11). Sint-Niklaas liep een zestal punten uit, maar met een korf en twee vrijworpen bracht Hemeleers de thuisploeg weer in de match (23-25). Beide ploegen gingen beter verdedigen, waardoor de score minder snel opliep. Bij KBGO kwam het offensieve geweld vooral van Williams, met een logische 42-42 bij de rust.

Bezoekende bom

Na de pauze tekende Hemeleers voor de voorsprong bij 51-50, maar een technische fout van El Mahsini, gevolgd door een bezoekende bom, gaf Sint-Niklaas weer vijf punten voorsprong (55-60). Een driepunter van Vanthournout en twee vrije worpen van El Mahsini zorgden voor 73-70 bij ingang van het vierde kwart. Vanderhaegen, Berquin en Hemeleers stoomden door. Via 81-70 ging het naar 85-72. Hemeleers driepunterde naar 94-78, in de slotminuut konden de bezoekers de score enigszins nog een aangezicht geven.