KBGO lijdt fikse nederlaag in Antwerpen

Thibault Vanderhaegen begon op de bank, maar scoorde tien punten. © BV

De wedstrijd Soba Antwerpen – KB Gistel Oostende One eindigde op 95-59.

KB Gistel Oostende was duidelijk niet klaar voor deze partij. In nauwelijks één minuut tijd stonden de sinjoren zowaar 7-0 op voorsprong. Kohajda zorgde voor de eerste punten en met een vrijworp zette hij de 15-5 halfweg het eerste quarter op het bord. Soba reageerde met een nieuwe tussenspurt. In geen tijd stond het 27-10. Het eerste quarter eindigde op een duidelijke 31-13. De tweede periode was totaal anders. KBGO speelde nu wel goed mee en kon elke Antwerpse korf beantwoorden. Veel fouten weliswaar ook aan beide kanten, iets waar bij de kustploeg vooral Baptista van profiteerde. Ibens zette met een driepunter de 47-29 ruststand op het bord.

Soba begon de tweede helft opnieuw in overdrive en legde daarmee de wedstrijd in een definitieve kloof. Bij KBGO kreeg Tim Lambrecht maar geen pot door de ring gejaagd. Op het einde van het derde kwart stond een veelzeggende 69-41 op het scorebord. Ook in het slotquarter liet de thuisploeg niet na om het tempo hoog te houden. KBGO moest buigen en leed een fikse nederlaag.