KBGO in tweede helft onderuit in Houthalen

KB Gistel Oostende One moest het onderspit delven in Houthalen.

Na een 4-0-voorsprong voor de thuisploeg zorgden Hemeleers en Berquin met enkele korven voor 8-13. Een bom van Vanderhaeghen zette 21-25 na het eerste quarter op het bord. Het duo Hemeleers en Berquin kregen steun van Vanthournout. Houthalen kwam aansluiten onder impuls van een onhoudbare Souveryns, maar het was opnieuw Vanderhaeghen die met een driepunter KBGO op voorsprong hield bij de rust (40-43).

Na vier minuten in de tweede helft leek geen vuiltje aan de lucht (47-51), maar dertien punten op rij van Souveryns zetten de thuisploeg op voorsprong (60-55), een kloofje dat tegen het einde van de derde periode verdubbeld werd (70-60). Op drie minuten van het einde kwam KBGO tot 80-74, maar zag dan Williams en El Mahsini uitvallen met vijf fouten. Op anderhalve minuut van het einde werd het 83-78, dichter kwamen de manschappen van coach Sam Rotsaert niet meer. Uitblinker Souveryns legde met zijn 39ste punt van de middag de eindstand vast.