KBBC De Panne kan zaterdag de titel pakken

KBBC De Panne 2017-2018
Redactie KW

Van toeval gesproken. KBBC De Panne kan dit weekend uitgerekend op bezoek bij Red Sharks Koekelare Three kampioen worden. Voor speler Sam Brouns is dit wel heel speciaal. Hij woont niet alleen in Koekelare, maar was de afgelopen 16 jaar ook speler bij de Sharks. Pas deze zomer ruilde hij voor het eerst van club, samen met zijn vader en coach Dirk Brouns.

De Panne won afgelopen weekend afgetekend van Wytewa Roeselare Three (92-54). “Het wedstrijdbegin was iets minder”, vertelt Sam Brouns. “We hadden er een aantal weken zonder wedstrijd opzitten, we waren dan ook wat uit ons ritme. We hebben gelukkig een brede bank en na wat vervangingen liep het opeens veel vlotter. Uiteindelijk wonnen we met ruime cijfers, dankzij een vrij collectieve prestatie. Iedereen draagt op zijn manier een steentje bij aan het resultaat, iets wat ons als team enorm sterk maakt. Opnieuw een stapje dichter bij de titel en nog steeds ongeslagen.”

Tegen mijn ex-ploeg, dat maakt het extra speciaal

Normaal ging De Panne de titel deze week nog niet kunnen vieren, maar door de nederlaag van KB Gistel Oostende Five kan de ploeg van coach Dirk Brouns dit weekend kampioen worden bij winst in Koekelare. “Dat het tegen mijn ex-ploeg Koekelare is, maakt het allemaal wat specialer”, gaat Brouns verder. “Het wordt sowieso een leuk weerzien met mijn ploegmaten van vroeger, ik beleefde in Koekelare veel toffe seizoenen. We gaan alvast naar daar om te winnen en de titel te pakken, want dat is ons doel dit seizoen.”

De sfeer zit goed en we hebben allemaal hetzelfde doel

“We hopen niet alleen op de titel, we willen dat ook heel graag ongeslagen doen. Er resten ons nog drie wedstrijden, die willen we allemaal winnen. Die ene zege voor de titel, daar doen we het niet voor, het moet een foutloos parcours worden. De honger naar de titel is gigantisch groot, het geeft ons allemaal een supergoed gevoel om met dit team en deze coach kampioen te spelen. De Panne is een toffe ploeg, de sfeer zit goed en we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen.”

Na de titel promoveert De Panne terug naar derde provinciale. “De voorbereidingen voor volgend seizoen een reeksje hoger zijn al een tijdje bezig. We hadden snel door dat we de titel zouden pakken. Voorlopig zijn er nog niet veel zaken volledig rond, maar het is wel zo dat er versterking op komst is om ook volgend seizoen een en ander te laten zien een reeks hoger.”

(BV)

Zondag 25 februari om 14.45 uur: Red Sharks Koekelare Three – KBBC De Panne One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier