KB Oostende Bredene zakt naar tweede landelijke

Patsy Verleene
Redactie KW

Het heeft niet mogen zijn voor KB Oostende Bredene. De damesploeg degradeert naar tweede landelijke. De match van afgelopen zondag kon daar niets meer aan veranderen, want daags voordien had Jeugd Gentson zich van het behoud verzekerd.

KBOB had gehoopt om op zondag nog voor het behoud te kunnen spelen tegen Houtem, maar dat bleek niet meer nodig nadat Gentson op zaterdag al won en niet meer bij te halen was. “Het zou tegen Houtem een andere match geweest zijn, mocht Gentson zaterdagavond van Houthalen verloren hebben”, vertelt Patsy Verleene. “In dat geval zou er nog meer van afgehangen hebben. De ploeg was erg teleurgesteld toen we vernamen dat we effectief moesten degraderen en dat was ook aan ons spel te zien. Het was moeilijk om die teleurstelling los te laten. Ik vind het persoonlijk ontzettend jammer dat we niet in schoonheid konden afsluiten, want een zege tegen Houtem was naar mijn mening heel realistisch.”

“Het was een seizoen met veel ups en downs en het was niet evident om ons ritme te vinden. We hebben enkele heel mooie resultaten geboekt, maar we hebben ook heel wat matchen laten liggen. Naar mijn gevoel zijn we echt wel sterk genoeg om in eerste landelijke mee te draaien, maar het heeft niet mogen zijn. Het was een hele ervaring om in deze reeks te spelen, maar ik had toch meer verwacht dan een ticket heen en terug.”

“Iedereen is ondertussen ook bezig met wat komend seizoen zal brengen en het is belangrijk dat iedereen de tijd krijgt om alles eventjes te laten bezinken. Maar los van dit alles wil ik toch nog even benadrukken dat ik echt trots ben op mijn team en dat ik mij als kapitein geen betere ploeg kon wensen. Ik kijk ondanks de degradatie positief terug op dit seizoen en ben trots op wat we wel kunnen presteren hebben.”

KB Oostende Bredene speelt in mei wel nog de Final Four van de Beker van West-Vlaanderen. Het seizoen zit er dus nog niet op voor Patsy Verleene en co. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier