KB Oostende Bredene gaat onderuit tegen Gentson

Becky Massey en KBOB slaagden er niet in om een tweede keer te winnen van Gentson. © Foto Bart

Geen tweede zege voor KBOB. Het ging met 53-69-cijfers onderuit tegen Jeugd Gentson.

KBOB won op de tweede speeldag de heenwedstrijd, maar daar bleef het tot nu toe bij voor de meiden van coach Henk Rondelez. Gentson was duidelijk uit op revanche en vergroot zo de kloof in de klassering.

Fransen opende de wedstrijd nochtans met een driepunter, maar halverwege het eerste quarter leidden de stroppen al met 7-16. Heysse zette de 16-28 stand na het eerste quarter op het scorebord. De West-Vlamingen bleven het goed doen bij Gentson. Eerst driepunterde Versavel de kloof weer boven de tien punten verschil, daarna was het aan Uittenhove, ex-KBOB, de beurt om met een bom en een score de kloof uit te diepen naar 22-36 halfweg het tweede kwart. Bij KBOB kon enkel Becky Massey voor wat animo zorgen, maar dat resulteerde nauwelijks in punten. Gentson ging de rust in met een comfortabele voorsprong (28-45).

Na de rust duurde het twee minuten vooraleer Michiels de eerste korf scoorde. KBOB kon niet profiteren van de Gentse onmondigheid in aanval, want ook de kustploeg scoorde amper, 34-47 halfweg het derde quarter. Grymonprez bracht KBOB terug tot 37-47, Adams kon met vrijworpen voor een nog kleinere kloof zorgen, maar zij miste te vaak (40-49). Ook het slotquarter was van hetzelfde niveau, met weinig tot geen scores stond het 42-56 halfweg. Toen vond Gentson wel de openingen en in geen tijd liep de score op tot 44-67, alvorens KBOB nog wat kon milderen. (BV)