KB Gistel Oostende wint West-Vlaamse derby van Melco Ieper

Robin Mestdagh was met 19 punten goed bezig bij Melco Ieper, maar dat was onvoldoende voor de zege. © BV
Redactie KW

KB Gistel Oostende heeft zondagmiddag in Top Division One de West-Vlaamse derby tegen Melco Ieper gewonnen. Het werd na een sterke eerste helft van de thuisploeg 95-80.

Melco Ieper had een drukke week achter de rug. Vorig weekend klopte het team van coach Bruce Minne nog regerend kampioen Gent Hawks, terwijl het woensdagavond nog eervol ten onder ging in de Beker van België tegen eersteklasser Limburg United.

Ieper nam met 0-6 de beste start, via Leemans en Spaens. Kotrulja tekende voor de eerste Oostendse punten. Mestdagh, met een driepunter, zette de 4-11 op het bord. Vanderhaegen met een score en twee bommen van De Vreught zorgden ervoor dat de bordjes weer helemaal in evenwicht stonden (15-15). KBGO boerde goed voort en na de 18-17 via Dobbelaere ging het onder impuls van Buysse naar 27-17.

Melco gaf een vermoeide indruk, waardoor KBGO zonder echt door te duwen de kloof van tien punten op het bord hield. Schepens en Vandermeersch zorgden voor de Ieperse scores, maar Buysschaert en de Nederlander Van der Vuurst de Vries duwden nog eventjes door voor de rust (53-36).

Ieper kwam sterk uit de kleedkamers. In nauwelijks drie minuten tijd dichtte het de kloof (54-53). De bezoekers bleven van buitenuit goed binnenknallen, maar Buysschaert hield KBGO op voorsprong (69-64). In een aangenaam slotquarter zorgde Mestdagh met vrijworpen voor de Ieperse terugkeer (76-74) met nog zes minuten op de klok. Buysschaert en Kotrulja dolden in amper één minuut met de bezoekende defensie naar 83-74. Vanop de vrijworplijn stelde KBGO de zege veilig.

(BV)

Gistel Oostende: Buysse 21, Kotrulja 12, De Vreught 20, Vanderhaegen 20, Buysschaert 19, Huurman, Van der Vuurst de Vries 3, Delplancq.

Ieper: Spaens 28, Debrock 4, Mestdagh 19, Devacht, Dobbelaere 10, Leemans 10, Vandermeersch 4, Lambermont, Schepens 5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier