KB Gistel Oostende wint Beker van Vlaanderen

KB Gistel Oostende heeft in Boom dankzij een schitterende tweede helft de Beker van Vlaanderen gewonnen. Het won met 73-86 van Gent Hawks, de leider in Top Division One.

De driepunters vlogen heen en weer goed binnen in de eerste helft. Bij de Hawks kwam het vooral van uitblinker Laurent Lhote die de wedstrijd zou eindigen met 37 punten. Hemeleers en Baptista hielden KBGO voor de rust in de wedstrijd (40-32).

In een collectief sterk derde quarter maakte de kustploeg de achterstand helemaal goed en liep het zelfs uit via korven van Palinckx (52-59). KBGO controleerde de partij, terwijl Gent nauwelijks nog gemakkelijke korven scoorde.

De troepen van coach Rotsaert pakten na een sterke tweede helft een meer dan verdiende titel met alle starters in de dubbele cijfers. (BV)