KB Gistel Oostende verliest van leider BS Waregem

Thomas Foucart scoort over Tom Pauwaert. © Foto BVO

KB Gistel Oostende was in huis kansloos tegen BS Waregem. Het werd 60-88.

Waregem kon bij winst de reguliere competitie op zijn naam schrijven en dat zag je duidelijk in de gedrevenheid van de bezoekers. De jonge garde van coach Rotsaert acteerde ontzettend zenuwachtig tegen de leider en werd in alle facetten gedomineerd. Een akkefietje tussen Demirtas en de refs, gevolgd door een heel dubieuze call tegen een blokshot van Vanderhaegen, deed de thuisploeg mentaal kraken. Hemeleers en Lambrecht bakten er niks van, Waregem overklaste de thuisploeg (13-31). Ook in het tweede kwart bleef KB Gistel Oostende meer energie in discussies dan in het spelletje zelf steken. Foucart en Guillemyn bedankten en speelden een ontstellend zwakke thuisploeg op een hoopje (17-43).

Na de rust vierden de bezoekers de teugels. KBGO kon nu wel vlotter scoren (43-68), maar de kloof stond al bij de rust op het bord. Waregem wordt door deze overwinning op drie speeldagen van het einde al kampioen van de reguliere competitie. (BVO)