KB Gistel Oostende verliest van hekkensluiter

Het laatste shot van Tim Lambrecht werd afgekeurd.

Na de veelbelovende prestatie tegen BS Waregem van vorige week, trok KBGO met veel goede moed richting hekkensluiter Ninane. Lambrecht en Hemeleers maakten de trip mee, zodat de kustploeg op zijn best stond.

In de eerste helft moesten de bezoekers het initiatief aan de thuisploeg laten. Te veel missers en een te lakse verdediging zorgden voor 48-36 halfweg.

Ook na de rust bleef KBGO het moeilijk hebben, maar in het slotquarter kwam het team van coach Rotsaert langszij. In de slotfase werd een discutabele loopfout van Baptista gefloten. Het laatste shot van Lambrecht werd afgekeurd, omdat hij buiten het veld zou gestaan hebben bij zijn aanzet. Na de thuisnederlaag tegen Ekeren is dit een nieuwe domper voor KBGO in de degradatiestrijd. De stuntzege tegen Oxaco is daardoor al lang geen bonuszege meer.