KB Gistel Oostende verliest nipt in Brussel

KB Gistel Oostende kwam zondagmiddag met lege handen terug van een trip naar Royal IV Brussel. De bezoekers moest nipt de duimen leggen: 65-61.

Brussel opende met een 11-0 de wedstrijd. Kortrulja scoorde pas in de zesde minuut de eerste punten van de kustploeg. Met nog een driepunter van Kotrulja en een vrijworp van Buysschaert sloot KBGO een mager eerste kwart af met een 17-6 achterstand. Hemeleers met een driepunter en een korf van Kohadja zorgden voor 19-13. Brussel vluchtte in een time-out en die leverde hen nieuwe moed op in aanval. Bij de rust stond het 31-21.

De thuisploeg liep al snel uit naar 42-28, maar na een time-out van coach Rotsaert leek KBGO het juiste ritme te vinden en tegen het einde van het derde quarter was alles nog mogelijk (47-41).Op drie minuten van het einde kwam KBGO op 63-59, maar dan werd er twee minuten lang niet gescoord. Brussel miste via Creppy twee vrijworpen op 30 seconden van het einde, maar Kotrulja zorgde voor 63-61 met nog 10 tellen op de klok. Adam gooide zijn vrijworpen binnen, de laatste time-out leverde niks meer op. KBGO won de drie laatste quarters, maar de opdoffer van het eerste kwart kon de jonge garde van coach Rotsaert niet meer goedmaken.