KB Gistel Oostende pakt eerste zege

Simon Buysse scoorde 18 punten voor KB Gistel Oostende. © BV

KB Gistel Oostende heeft dankzij een verschrikkelijk sterk derde quarter zijn eerste overwinning in Top Division One geboekt. Na een 37-28 achterstand bij de rust won het team van coach Sam Rotsaert met 64-76 op bezoek bij Neufchateau.

Huurman nam een deel van de eerste punten van de kustploeg voor zijn rekening (19-10), Buysse sloot het eerste quarter af met twee extra punten vanop de vrijworplijn (21-15). Buysschaert en Vanderhaegen hielden KBGO min of meer in de wedstrijd tot aan de rust (37-28).

Na de pauze leverde het jeugdige KBGO zijn visitekaartje af. In nauwelijks tien minuten tijd evolueerde de score naar een comfortabele voorsprong, vooral met veel outside shooting. Een 8-33 tussenspurt zorgde voor 45-61 na drie quarters. In het slotkwart kwam de thuisploeg niet dichter dan negen punten.