KB Gistel Oostende One wint van Melsele

Tim Lambrecht was met 29 punten de absolute uitblinker bij KBGO One. © BV

Het sterk vernieuwde en fel verjongde team van coach Sam Rotsaert heeft op de openingsspeeldag van tweede klasse, voortaan de Top Division Men 1, meteen de eerste zege gepakt. Het versloeg Basics Melsele van coach Ronny Bayer met 80-73 na een sterke tweede helft.

Melsele nam nochtans de beste start van de wedstrijd en zette de kustjongens meteen op achtervolgen. Halverwege het tweede kwart leidden de bezoekers met 31-34. Een nieuwe versnelling van de bezoekers zorgde voor een kloof van tien punten bij de rust (32-42).

Coach Sam Rotsaert sleutelde aan zijn verdediging met Lambrecht als reboundkoning tot gevolg. Reinholt assisteerde hem daarbij, de Melseelse voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Nieuwkomers Pretto en Demirtas beulden zich af in defense, Lambrecht scoorde naar hartenlust. Bij het ingaan van het slotquarter was alles bij 60-61 te herdoen. Hemeleers en Lambrecht bleven de smaakmakers, in de laatste minuut scoorde Hemeleers vijf vrijworpen van de zes om de Oostendse zege veilig te stellen.