KB Gistel Oostende One wint van CEP Fleurus

KB Gistel Oostende One – CEP Fleurus eindigde op 71-67.

Derde thuiswedstrijd op rij voor KBGO One, dat vorige week nog van hekkensluiter Alsavin Belgrade won. El Mahsini opende met een score en bonus, samen met Berquin dikte hij de score aan tot 14-6 halverwege het eerste quarter. Tot 20-14 bleef KBGO op voorsprong, maar onder impuls van Arne Steinbach snelde Fleurus in nauwelijks twee minuten tijd naar 14-23. Steinbach dikte nog wat aan bij het begin van het tweede quarter. Via 20-27 bleef het kloofje van zeven punten ook bij de rust op het bord staan (33-40).

Bauwens driepunterde de bezoekers naar 35-45, maar bommen van Williams en Berquin zorgden voor 49-51. Een driepunter van Hemeleers in de slotseconden van het derde quarter zetten de thuisploeg sinds lang weer op voorsprong (54-53). Het bleef ongemeend spannend. Via 59-55 ging het plots naar 61-64, maar Williams en Vanthournout zorgden weer voor 69-65. In de slotseconden bleef Williams kalm genoeg en vanop de vrijworplijn klaarde hij de klus voor KBGO.