KB Gistel Oostende One verliest eerste partij

Redactie KW

KB Gistel Oostende keek met een bang hartje uit naar de competitiestart in tweede klasse en die vrees werd vanaf de opworp meteen ook bevestigd. In een voor de kustploeg desastreus eerste quarter incasseerden de troepen van coach Sam Rotsaert niet minder dan 38 Limburgse treffers.

Na slechts anderhalve minuut stond het 0-9, youngster Robbie Rogiers scoorde de eerste Oostendse korf. Halfweg het eerste quarter hadden de bezoekers Gistel Oostende al meer dan gedubbeld (9-22) en bleven maar doorgaan (21-38). Berquin en Hemeleers bleven de productiefste thuisspelers, defensief werd het iets beter, maar niettemin stond er een grote kloof op het bord bij de rust (32-54). Ook na de pauze bleven Berquin en Hemeleers de twee enige spelers op niveau. Houthalen drukte niet meer door, maar hield rustig de controle (55-72). In een overbodig slotquarter kon de jonge garde van coach Rotsaert nauwelijks nog wat inlopen. Houthalen bleef efficiënt en counterde elk Oostends doelpunt.

Coach Rotsaert toonde zich achteraf een waardig verliezer en onthield vooral de laatste drie quarters waarin de score 49-50 bedroeg. “We lieten hen direct weglopen en werden tegen de muur geduwd. Dichter dan 14 punten kwamen we nooit meer, zo’n slechte start wordt op dit niveau genadeloos afgestraft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier