KB Gistel Oostende One thuis onderuit tegen Antwerp Giants B

KB Gistel Oostende One – Port of Antwerp Giants B eindigde op 60-69.

Hemeleers en Rogiers tekenden al heel snel present en zorgden voor de 9-6 voorsprong, maar de talentvolle Antwerpenaren namen bij 9-10 meteen over onder impuls van Van Vliet. Met een shot van Van Hee kon de thuisploeg aanklampen tot 16-17, maar in de laatste twee minuten van het eerste quarter scoorde KBGO niet meer. Dorian Marchand zette voor Antwerpen de 16-23 quarterstand op het bord.

Rogiers, Williams en Vanthournout milderden tot 21-23, maar een nieuwe versnelling van de bezoekers eindigde met vrijworpen van Van Vliet op een 24-31 voorsprong op drie minuten van de rust. Een driepunter van Hemeleers leek weer wat vuur in de Oostendse rangen te brengen, maar op de korf van El Mahsini werd ook tegen gescoord, zodat de Sinjoren met 29-36 de rust ingingen.

Berquin bracht bij 38-38 de thuisploeg weer helemaal in de wedstrijd. Antwerpen hield telkens enkele punten voorsprong en ook de driepunter van Van Hee die voor 45-46 zorgde, was niet genoeg om de match te doen kantelen. Antwerpen controleerde de match en ging met een extra puntje bonus de rust in (45-53).

Het slotquarter opende met vier bezoekende punten, een kloofje van tien punten dat meteen ook de veer deed breken bij de thuisploeg. Van Hee bracht op twee minuten van het einde de kustploeg terug tot 57-66, maar een bom aan de andere kant van Yoeri Schoepen leverde de bezoekers de zege op.