KB Gistel Oostende One stunt tegen Gent Hawks

Sam Hemeleers werd topschutter bij KBGO en mikte de twee vrijworpen van de stuntzege binnen. © BV

Gistel Oostende is erin geslaagd om thuis Gent Hawks te grazen te nemen. Het stuntte met 88-86-cijfers.

Lambrecht en Rogiers leidden Duva naar een 10-4 voorsprong, maar Dobbelaere en Depoorter keerden de situatie helemaal om in het voordeel van de bezoekers (10-18). Een voorsprong die Gent ook hield na het eerste kwart (19-23). Gent bleef tot 23-30 veilig voorop, maar Vanthournout forceerde haast in zijn eentje de terugkeer van de thuisploeg (31-32). De Hawks bleven echter kalm en gingen via 32-41 met korven van Depoorter met 39-46 rusten.

Spaens, ex-KBGO, duwde de Stroppen door naar 41-58. Demirtas bracht de thuisploeg terug tot op 10 punten (53-63), Vanderhaegen legde met vrijworpen de 63-63 binnen. De Decker hield Gent op de kleinste voorsprong na het derde kwart (63-64). Hemeleers, twee keer, en Lambrecht zorgden voor 71-64, maar halverwege het slotquarter stond Gent er weer bij (73-72). Op drie minuten van het einde bleef de kloof ongewijzigd (78-77). Bij 86-86 stopte Vanlangenhove, ex-Okapi Aalstar, Hemeleers foutief af. Hij scoorde de twee vrijworpen, de driepunter van Lhote ging naast. (BV)