KB Gistel Oostende One pakt derde zege op rij

KB Gistel Oostende One won tegen Basics Melsele voor zijn derde overwinning op rij. Het werd 85-79.

Renzy Berquin zorgde in zijn eentje voor een 5-0-voorsprong, maar bij 9-10 kwam Basics Melsele van coach Ronny Bayer voor het eerst op voorsprong. Tot 15-15 kon de kustploeg aanklampen, maar de bezoeker kon sterk counteren met onder andere een driepunter tot 15-22. Het eerste quarter werd dankzij een late score van Van Hee afgesloten bij 21-26.

Duva leek wel aan te kunnen klampen, maar geraakte er niet bij. Meer zelfs, halverwege het tweede kwart hadden de bezoekers bij 29-39 de kloof van tien punten verschil op bord gezet. Het goalgettersduo Berquin en Hemeleers kregen deze zondagmiddag aanvallend wel genoeg steun van hun ploegmakkers en dat resulteerde in een bemoedigende 42-44 ruststand.

Ook bij de start van de tweede helft leek KB Gistel Oostende de rol te moeten lossen. Melsele snelde meteen weg naar 42-50. Berquin en co brachten de thuisploeg echter volledig terug in de wedstrijd. Op een minuut van het einde van het derde kwart stond de thuisploeg sinds lang weer op voorsprong bij 62-61, maar Hofmans bezorgde Melsele de voorsprong bij het ingaan van de laatste tien minuten (62-63).

Daarin ging het haasje over tot 77-76 op goed twee minuten van het einde. Een driepunter van Williams zette een minuut voor tijd 83-79 op het scorebord, Vanthournout zorgde voor de eindstand met twee vrijworpen.

KB Gistel pakt zo zijn derde overwinning op rij en nestelt zich op de derde plaats in de klassering. (BVO)