KB Gistel Oostende nipt naar de playoffs

Ondanks 26 punten van Giel Vanthournout geraakte KBGO niet voorbij Sint-Niklaas.

Sint-Niklase Condors – KB Gistel Oostende eindigde op 87-77 maar dankzij de nederlaag van Ninane in Antwerpen mag KBGO toch als achtste naar de playoffs.

Tot 10-10 duurde de studieronde, maar via Vanthournout en Demirtas leidde KBGO halfweg het eerste quarter met 10-17. De kloof bedroeg maximaal acht punten in het voordeel van de bezoekers, het quarter eindigde op 26-32. Demirtas zorgde voor 32-42, maar bij 44-44 kwamen de Condors helemaal langszij. Ook bij de rust bleef het onbeslist (49-49). Via Demirtas nam KBGO de beste start (51-57) van de tweede helft, maar de Condors gaven zich niet gewonnen en via 63-60 ging het naar 70-62. De kloof liep maximaal op tot dertien punten verschil (75-62). El Mahsini maakte het weer speelbaar (75-69). Toen Vanthournout twee driepunters na elkaar scoorde stond het plots 80-77, maar in de laatste twee en een halve minuut maakte KBGO geen pot meer.

Door deze nederlaag moest KBGO wachten op de uitslag van Soba Antwerpen tegen Ninane zondagmorgen. Bij winst van Ninane was KBGO zijn playoffticket kwijt maar gelukkig haalde Soba Antwerpen het met 107-95, waardoor KBGO als achtste naar de playoffs gaat. Tegenstander daarin wordt BS Waregem.