KB Gistel Oostende klopt leider uit Top Division

Tim Lambrecht, hier in het shirt van grote broer BCO, was goed voor 30 punten. © VDB

KBGO ontving de ongeslagen leider zondagmiddag in de Koninklijke Stallingen. In de tweede helft nam de thuisploeg afstand van Oxaco Boechout en won met 86-76.

KBGO speelde nog altijd zonder Hemeleers en zag de bezoekers tot 7-10 uitlopen. Het bleef spannend, met veel scores over en weer eindigde het eerste quarter op 25-24. Lambrecht en Kotrulja waren de afwerkers van dienst, maar ook Oxaco bleef vlot scoren zodat bij de rust alles te herdoen was (41-41).

Oxaco leek de partij te beslechten, net na de pauze, door naar 46-51 door te stoten, maar vier vrijworpen van Fogang en een score van De Vreught later stond het op het einde van het derde quarter plots 59-54. Lambrecht bleef goed raak gooien en hij dunkte halfweg het vierde quarter de 70-60 op het bord. Oxaco kwam aandringen tot 72-69 en ondanks meer dan tien gemiste vrijworpen in de slotminuten pakte Gistel Oostende toch de zege.

Met deze overwinning veegt KBGO de smadelijke nederlaag van twee weken geleden tegen Ekeren uit. Het team van coach Sam Rotsaert geeft zo ook een mooi cadeau aan BS Waregem dat opnieuw co-leider wordt in Top Division.