Katic en Kuridza leiden Oostende naar belangrijke winst in Limburg

Rasko Katic was met 22 punten heel belangrijk voor BC Oostende. © VDB

De kampioenen zijn opgestaan. Vier dagen na de eerste zege tegen Brussels heeft Oostende in Hasselt een belangrijke zege tegen Limburg United geboekt: 78-79.

Katic (22 punten, 11 rebounds) en Kuridza (15 punten, 8 rebounds) waren de uitblinkers van de tweede opeenvolgende overwinning van BC Telenet Oostende. Nochtans nam Limburg de eerste helft voor zijn rekening. De 20-18-voorsprong na het openingskwart nam tot 47-38-cijfers aan de rust toe.

In het derde kwart zette Oostende orde op zaken. De 12-23-score van dat matchonderdeel bracht de tussenstand aan het halfuur op 59-61. In de 26ste minuut had Kuridza de bezoekers, die bij 50-41 kordaat reageerden, bij 50-51 op voorsprong gebracht.Kuridza dunkte ook de 50-53-cijfers op het bord en het werd zelfs snel 52-58.

In het vierde kwart deden de Limburgers de score van 59-66 naar 70-66 kantelen. De Oostendenaars gaven niet op. Na 70-70 zette Djordjevic vanop de vrijworplijn zijn team definitief op het goede spoor: 70-72. Op 22 seconden van het einde vlamde Kesteloot op assist van Katic een bom door de Limburgse mand waardoor de kloof vier punten (71-75) bedroeg. Na een fout van Djordjevic milderde Tuttle met twee vrijworpen. Salumu (fout Mc Clellan) en Djordjevic (fout van Tuttle) benutten ook elk twee vrijworpen. Tussendoor had Jansen een lay-up gescoord. De ultieme bom van Swing zorgde voor de 78-79-eindstand. (PR)