Kampioen Oostende verliest Supercup van Antwerp Giants

© BELGA
Redactie KW

In de eigen Versluys Dôme heeft BC Telenet Oostende het Supercup-duel tegen Antwerp Giants met 81-89 verloren.

Beide teams waren niet voltallig. Oostende miste de geblesseerden Gillet, Buza en Hemeleers. Antwerp Giants kon geen beroep doen op Beghin. De nieuwelingen Keselj (Oostende) en Enobakhare (Antwerp Giants) waren wel speelgerechtigd.

De aanval stond centraal in de eerste helft. Na één kwart hielden beide teams mekaar in evenwicht (26-27) en aan de rust leidde Oostende met vijf eenheden 50-45. In de hervatting vonden de Oostendenaars heel moeizaam de weg naar de korf. Na vijf minuten hadden de Sinjoren met een 2-15-sprint de score gekanteld tot 52-60. De Supercupverdedigers produceerden amper twaalf puntjes in dat derde kwart. Aan het halfuur leidde Antwerp Giants met elf punten: 62-73. Oostende opende het slotkwart met een 6-0 maar kon de kloof toch niet meer dichten. Dichter dan 78-82 op 2’43” en 80-84 op 1’38” van de buzzer naderden de Zeekapiteins niet. Kuridza (20 punten uit 7 op 10 tweepunters en 6 op 7 vrijworpen; 8 rebounds en 3 assists) was veruit de meest efficiënte Oostendenaar.

Antwerp Giants wint dus de eerste prijs van het seizoen. Volgende week zaterdag opent Oostende de competitie thuis tegen Bergen.

(PR – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier