Kampioen in spe Basket Sijsele staat voor de weken van de waarheid

Niels Hofmans hoopt speelklaar te geraken. © VDB
Redactie KW

Vier verlieswedstrijden minder dan de verzamelde tegenstand met nog zes wedstrijden te gaan. Kan het dan nog verkeerd lopen voor Sijsele? Of is de kampioen in de Top Division Two nu al bekend? Het vertrouwen is groot en dat zou morgenavond een hoogtepunt kunnen bereiken in De Pinte.

“De moeilijke wedstrijden komen eraan en er mag echt niemand uitvallen met een blessure”, vat Niels Hofmans het resterende voorbehoud samen. Zijn voorzichtigheid lijkt onterecht, want de kloof met maar liefst vijf achtervolgers is redelijk groot. “Toch kan er nog veel gebeuren. Stel dat onze enige echte center (Kristof Ongenaet, red.) uitvalt? Of kijk wat er met Arno Vandewalle gebeurde: die versterkte de Three voor de bekermatch en liep een enkelblessure op.”

Ook Hofmans zelf is niet topfit. “Ik beperkte me tot de shottrainingen, maar hoop speelklaar te geraken. Misschien maak ik dan geen 20 punten, maar dan plooi ik me extra dubbel om verdedigend mijn mannetje te staan en de ploegmaats aan het scoren te zetten. Dat is trouwens één van de sterktes van deze groep: iedereen kan zichzelf wegcijferen voor het belang van de ploeg. Iedereen komt met iedereen overeen, er zijn geen kliekjes en er wordt veel gepraat. Daarnaast gaat een groot aandeel naar de coach.”

Als Sijsele straks kampioen wordt, zal dat een grote verrassing zijn. “Wij waren zeker niet als favoriet gestart. Daarvoor leek onder andere mijn ex-club Oostkamp meer in aanmerking te komen. Toevallig is dat ook onze volgende, moeilijke uitwedstrijd op 24 maart. Maar vooraleer het zover is, moeten we de Gentse klip proberen te omzeilen. De confrontatie met De Pinte zal bepalend zijn voor het seizoeneinde. Winst staat gelijk met een boulevard naar de titel, verliezen zorgt voor de nodige stress in de resterende wedstrijden.” (MD)

Zaterdag 10 maart om 20.30 uur: Latem-De Pinte – Sijsele One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier