K-BT Kortrijk neemt goede start: “Allemaal veel goesting”

Bert Wyseur van K-BT Kortrijk. © JVGK
Redactie KW

Heel wat nieuwe gezichten bij K-BT Kortrijk, dat voor zijn fanion heren One heel wat Wevelgemspelers binnenhaalde. Een thuismatch op zaterdag en een verplaatsing naar Hasselt op zondag leverden meteen twee overwinningen op. Hoofdcoach Bert Wyseur relativeert en geeft wat duiding.

“Erg lang zijn we niet zonder basket gebleven”, opent Bert Wyseur, die Pedro Decrock opvolgde. “Met de jonge spelers gingen we nog lang door na vorig seizoen. Dat een paar oudere spelers ook enkele doorgedreven shottrainingen kwamen meedoen in juli, geeft aan dat ook zij met veel goesting aan volgend seizoen willen beginnen. Met de vele nieuwe aanwinsten met ervaring in nationale mikken we op minstens een topvijfplaats in de competitie. De start is in elk geval de moeite met in volgorde Zwevezele, Racing Brugge en uit naar De Pinte. Na die drie duels zullen we al wat wijzer zijn. We zijn in elk geval van plan heel hard te trainen om het niveau van het team erg hoog te houden.”

De beker van Vlaanderen ziet de coach als goede oefenpartijen. “En misschien kunnen we in de volgende ronde een tweedenationaler krijgen. Dat zou een leuke uitdaging zijn. We zijn heel tevreden dat onze achterban van de eerste thuismatch massaal aanwezig was, in die mate dat het bestuur uitkijkt om een extra tribune te voorzien.”

Jeugd inschakelen

“Het is mijn bedoeling om van het inschakelen van jeugd een vast gegeven te maken. Het is een leuke vaststelling dat we na een minder goede start tegen Lier terugkomen tot 22-22 met vier junioren op het veld. Veel van die youngsters hebben in ons eerste weekend al kansen gekregen en zelfs gescoord. Ook het niveau van de Two volg ik op. Het is belangrijk dat er met het jeugdig potentieel vooruitgang wordt geboekt”, besluit Bert Wyseur. (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier