K-Basketteam Kortrijk stunt tegen tweedeklasser Soba

Jerome Vandenberghe werd topschutter met maar liefst dertig punten. © (Foto VDB)

In de zestiende finale van de Beker van Vlaanderen stuntte K-Basketteam Kortrijk uit tweede landelijke tegen tweedeklasser Soba Antwerpen (96-91).

Soba Antwerpen trad voor het eerst aan onder hun nieuwe coach Edd Faus, de assistent van de Antwerp Giants.

K-Basketteam Kortrijk kreeg een voorgift van vijftien punten tegen de Sinjoren, maar speelde die snel kwijt. Bij de rust stond Soba twee punten voorop (49-51).

Na de rust leken de bezoekers via Goetgeluck snel orde op zaken te willen stellen, maar ze geraakten nooit verder los dan zes punten voorsprong (67-73).

Meer zelfs, BTK dichtte de kloof meteen bij het begin van het vierde quarter. Velghe en Vandenberghe domineerden aanvallend en in moneytime stelde de thuisploeg de zege veilig vanop de vrijworplijn.

Coach Bert Wyseur was in zijn nopjes met deze overwinning, maar kijkt toch vooral naar de competitie. “Ik zou deze zege meteen willen inruilen voor een extra overwinning in de competitie. Deze stunt geeft de club die in opbouw is een behoorlijke boost. We gaan even genieten, maar werken dan weer keihard verder.”