K-Basketteam Kortrijk en ZwevegemDeerlijk imponeren in X-mas Tournament

Redactie KW

De negende editie van het X-mas Tournament, een internationaal basketbaltornooi voor jeugdteams, was opnieuw een schot in de roos. En de streekteams hebben zich tussen al dat buitenlands talent uitstekend getoond.

De U14 van K-Basketteam Kortrijk slaagde er zelfs in om de finale te spelen. Van Kortrijk werd vooraf wel veel verwacht, maar een finale spelen had allicht niemand voor mogelijk gehouden. De finale bereiken was eigenlijk al een stunt op zich. Maar het bobijntje was af bij de Kortrijkzanen in die laatste wedstrijd want het verloor tegen CBA Amsterdam met zware 75-32-cijfers.

Ook ZwevegemDeerlijk liet zich zien in dit tornooi. Bij de U16 werd de halve finale bereikt, maar daarin moest de fusieploeg het onderspit delven tegen Antwerp Giants. Ook de ‘kleine finale’ werd verloren: 57-68 tegen de Waalse selectie U16. Bij de U10 stootten met BM Waregem en ZwevegemDeerlijk twee teams door tot de halve finales, maar voor beide werd het uiteindelijk een onderling duel met de derde plaats als inzet. Die ging met 30-22 naar BM Waregem. Bij de U12 slaagde ZwevegemDeerlijk er wel in om de finale te bereiken en die uiteindelijk ook te winnen. Het verschil was miniem (24-27), maar niemand die daar bij ZwevegemDeerlijk aanstoot aan nam.

Bij de hoogste leeftijdscategorieën speelden teams uit onze streek geen hoofdrol of namen simpelweg niet deel. De Invitational U19, zeg maar het paradepaardje van het tornooi, werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door Antwerp Giants. Zij schakelden in de halve finales het in de groepsfase imponerende Northfield Mount Herman uit de VS uit en namen in de finale ook de maat van Belgrade (81-73). Bij de heren U19 won Limburg United Lotto Academy. Bij de dames U19 ging de tornooizege naar het Nederlandse Katwijk en bij de dames U17 was die eer voor het Duitse Ludwigsburg weggelegd. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier