K-Basket Sport CB One wint van ongeslagen leider Royal IV Brussels

Redactie KW

Het team van Sport CB hield een sportieve kater over na de match tegen Holstra vorige week.

Zonder veel ruchtbaarheid aan te geven, broedden coach en spelers op een stunt, want dit seizoen slaagde nog niemand erin om Brussels te kloppen. Raar maar waar, het lukte.

Bitter weinig getuigen waren er, toen de match van zaterdag van start ging. Wie er was, heeft een superbasketavond beleefd. Brussels op bezoek krijgen en kloppen, het was al direct duidelijk dat het niet simpel zou zijn. Mathieu Bergen kreeg de opzittende Lionel Loris op de huid, Brussels maakte het de Sportspelers constant moeilijk. Toch lukte het al aardig bij het begin. De eerste drie van Alex Bachelard ging binnen (7-5) en Kenneth De Vos en Régis Strebelle werkten goed af (17-13). En ja, ook de tweede bom van Bachelard was zuiver, waarna Van Dam en Strebelle nog wat aandikten (24-16). Mooi basket van weerszijden en een bijzonder goeie start van Sport CB, het zat goed bij de thuisploeg. Brussels herpakte zich wat, verhoogde de druk en kwam terug tot 35-32. Maar de thuisploeg hield zich recht met driepunters, maar liefst 6 in het tweede quarter. Rust bij 44-36.

Brussels kreeg amper een deftig shot binnen

Doorheen de match toonde het Sport CB een intense gretigheid in defense, intercepties werden fastbreaks in een oogwenk. Delmulle zorgde met een run voor 58-43, de maximale voorsprong. Brusselaar Olivier Tis, hun nummer 14, werkte met veel gemak af en zorgde met vijf punten op rij voor 60-51 na het derde quarter.

Met knap werk van Van Dam, Strebelle en een drie van Planckaert werd de voorsprong weer aangedikt tot 14 punten, even later via De Vos zelfs tot 70-54 op vijf minuten van het einde. Brussels kreeg amper een deftig shot binnen en kwam slechts tot 11 punten in het laatste quarter. Eindstand 80-62.

Reacties na de wedstrijd

Simon Planckaert: “Met deze winst komen we eindelijk weer wat in rustiger water, maar in de reeks kan iedereen van iedereen winnen. We moeten nu zeker die lijn kunnen doortrekken. Met twee keer winst stijgen we direct ik-weet-niet-hoeveel plaatsen. In elk geval doet deze overwinning veel deugd. De meeste spelers haalden hun beste of bijna beste niveau.”

Ook junior Simon Loof genoot intens na: “Mijn invalbeurt met twee driepunters, daar kan ik maar tevreden over zijn. Dat ik niet meer aan de bak kwam na de rust, stoort me helemaal niet. Om tegen dit Brussels te kunnen winnen, was er veel ervaring nodig op het veld. De coach heeft het heel goed gestuurd en wie op het veld stond heeft een bijzonder goeie job gedaan. Als eerste ploeg winnen tegen een ploeg die los op kop staat, dat geeft een ongelooflijke kick. Zoiets hadden we nodig om terug uit onze dip te geraken.”

Teamkapitein Bergen had geen makkelijke avond achter de rug: “Ik had een technisch heel goede tegenspeler, maar dat was niet onoverkomelijk. We zijn bijzonder blij dat de driepunters aan dat tempo binnenvielen. Zij kregen een mentale tik en wij groeiden nog in de match. De extra shottraining heeft al direct effect gehad. 80-62, wie had dit durven denken? In feite had ik tijdens de match constant het idee: we kloppen ze vandaag en zie wel dat het kan.”

(SJK)

Quarterstanden: 24-16/44-36/60-51/80-62.

Speelden: Bergen 5, Planckaert 3, Van Dam 13, Delmulle 8, Strebelle 17, Loof 6, Jégou 9, Bachelard 9, De Vos 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier