Julie Vanloo verhuist van het Turkse Istanboel naar het Franse Lyon

Julie Vanloo. © Belga
Redactie KW

Na een half seizoen verlaat Belgian Cat Julie Vanloo de Turkse eersteklasser Istanbul Universitesi SK. De spelverdeelster tekende een overeenkomst bij Union Lyon Basjket Feminin, de nummer vijf na tien speeldagen in Frankrijk.

Na het brons met de Belgian Cats op het EK verliet Julie Vanloo uit Oostende de voorbije zomer het Siciliaanse Ragusa voor het Turkse Istanbul Universitesi SK. In tien wedstrijden van de Turkse KBSL was Julie Vanloo gemiddeld goed voor 9,8 punten, 2,7 rebounds, 5 assists en 1,4 steals per wedstrijd. In de competitie staat Istanbul voorlaatste met amper één zege..

In de Eurocup noteerde ze 6,8 punten en 4,2 assists als gemiddelden. Haar team won slechts de eerste van de zes matchen in de poulefase en is Europees uitgeschakeld. Bij Lyon moet Julie Vanloo de geblesseerde Ingrid Tanqueray, out voor de rest van het seizoen met een kruisbandletsel, opvolgen.

Julie Vanloo was van 2013 tot 2015 al twee seizoenen actief in Frankrijk, bij Mondeville. Bij Lyon, momenteel de nummer 5 in de Franse competitie, speelt met Julie Allemand ook een andere Belgian Cat.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier